Kundalini meditatie

Deze meditatie van Osho doe ik vaak in de avond, na een dag werken of wanneer ik weinig bewogen heb. Het is een zeer effectieve manier om aan het einde van de dag te ontspannen en los te laten.

De meditatie bestaat uit 4 fasen van elk een kwartier. De meditatie wordt gedaan met de specifieke Osho Kundalini Meditation muziek, die de verschillende fases aangeeft en energetisch ondersteunt.

Eerste fase: 15 minuten
Ga losjes staan met je voeten op schouderbreedte. Laat, vanuit je voeten, die het hele kwartier op de grond blijven staan, je hele lichaam schudden. Voel daarbij de energie vanuit je voeten naar boven komen. Laat alles en overal los en word het schudden. Je kunt je ogen open of gesloten houden. 

Tweede fase: 15 minuten
Beweeg (dans) net zoals je het voelt, en laat je hele lichaam bewegen zoals het wil. Je kunt je ogen open of gesloten houden. 

Derde fase: 15 minuten
Ga zitten of blijf stil staan. Sluit je ogen en wees stil. Wees getuige van alles wat gebeurt, binnen je en om je heen. 

Vierde fase: 15 minuten
Ga met gesloten ogen liggen en wees stil. In de vierde fase mag je er voor kiezen te blijven zitten als je wilt. 

Door je volledig onder te dompelen in het schudden en dansen van de eerste twee fases kan overal je energie gaan stromen daar waar de energie geblokkeerd en onderdrukt is.

Osho heeft over deze meditatie gezegd:
“Als je de Kundalini Meditatie doet, laat dan het schudden toe – doe het niet! Sta stil, voel het komen en als je lichaam een beetje begint te trillen help het dan, maar doe het niet! Geniet ervan, laat het je een gevoel van geluk geven, sta het toe, ontvang het, heet het welkom, maar gebruik niet je wil.
Als je het forceert wordt het een oefening, een lichamelijke oefening. Dan schud je wel, maar alleen aan de oppervlakte. Het dringt niet in je door. Jij blijft onbewogen, van binnen zo star als een steen of een rots. Je blijft degene die manipuleert, die doet, en je lichaam volgt je alleen maar. Het gaat niet om je lichaam, het gaat om jou.
Wanneer ik schudden zeg, bedoel ik dat je starheid, je keiharde wezen tot op zijn fundamenten moet schudden, zodat het vloeibaar wordt, zodat het smelt en gaat stromen. En als het keiharde wezen vloeibaar wordt zal je lichaam volgen. Dan is er niet iemand die schudt, maar alleen een schudden; dan is er niet iemand die het doet, het gebeurt eenvoudig. Dan is de doener niet.
Geniet ervan, maar laat je wil erbuiten. En denk eraan dat je van iets dat je met je wil bereikt niet kunt genieten. Ze zijn elkaars omgekeerde, elkaars tegenovergestelde; ze raken elkaar nergens. Als je iets wilt kun je er niet van genieten. Als je ergens van geniet kun je het niet met je wil bereiken.”“Als je je lichaam 15 minuten lang helemaal laat schudden op de juiste manier, dan zal alle onderdrukte energie naar buiten komen en gaan stromen.”

Related Posts

Deze meditatie oefening helpt je om te ervaren wat het doet wanneer je Nee zegt tegen een situatie.

Meer
Nee – Ja meditatie

Bewust in Balans · Mindfulness MeermeditatieDeze meditatie met het beeld van een meer, focust op de houding van

Meer
Mindfulness Meermeditatie

Bergen geven rust en vertrouwen. Bergen geven je een prachtig uitzicht. Deze kwaliteiten - rust, vertrouwen, uitzicht en

Meer
Bergmeditatie

Mediteer Online · ZelfcompassiepauzeDe compassievolle pauze is de kernmeditatie van de training Mindful Selfcompassion van Kristin Neff en

Meer
Compassie voor jezelf

Schrijf hieronder jouw ideeën over dit onderwerp

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>