Rebalancing

Voelbaar beter in balans

van denken naar voelen naar zijn

Ons lichaam is een levend archief van persoonlijke ervaringen. Fijne en gelukkige ervaringen, maar ook minder prettige, stressvolle, pijnlijke of zelfs traumatische ervaringen. We dragen dit allemaal met ons mee. We denken dat we het verwerkt hebben. Maar het lichaam liegt niet en laat ons weten wanneer er nog ervaringen zijn die het daglicht willen zien.

Ik begeleid je bij het onderzoeken van deze ervaringen in je lichaam. Waardoor je bewustzijn kan brengen naar ervaringen die onbewust bleven tot nu toe. Door deze ervaringen toe te laten en te onderzoeken, kunnen spanningen worden losgelaten. Daardoor verliezen deze stressvolle ervaringen hun grip op je leven zodat je letterlijk en figuurlijk, meer vrijheid ervaart.

Wat is Rebalancing

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk waarbij je wordt uitgenodigd om het contact te herstellen met wie je van nature bent. Het gaat er van uit dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Rebalancing lichaamswerk is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar zichzelf en die bereid zijn te luisteren naar wat het lichaam te zeggen heeft.

Rebalancing werkt met lichaamsbewustzijn, emotionele bewustwording, zelfonderzoek en meditatie. Niet om iets te verbeteren, maar om contact te maken met wat er is. Door het toelaten van en nieuwsgierig zijn naar lichamelijke spanningen, wordt je bewust van de onderliggende opgeslagen emoties en kan je deze verkennen. Als je hier -zonder er iets van te vinden- bijblijft, verschuift er veel in de beleving. En zo kan ruimte en helderheid ontstaan en een nieuw evenwicht.

Uitgangspunt is dat al je ervaringen en overtuigingen een effect hebben op je lichaam. Je lijf is een unieke bron van kennis en wijsheid. Rebalancing heeft jou wat te bieden als je met een frisse blik naar je situatie wilt kijken. Op zoek bent naar een nieuwe balans tussen lichaam en geest, tussen werk en privé of tussen bezig zijn en rust.

Voor wie

Het kan zijn dat het goed met je gaat en dat je op zoek bent naar meer zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Rebalancing is een reis naar binnen om je innerlijke wereld en diepere gevoelslagen te ontdekken.

Het kan ook zijn dat je in een moeilijke fase van je leven zit, op een kruispunt staat of fysieke klachten met een onduidelijke oorzaak hebt. Rebalancing kan inzicht geven in, en helpen bij spanningen, stress, slaapproblemen, relatieproblemen, burn-out, depressieve gevoelens, ‘niet kunnen loslaten’, woede, overmatige moeheid etc. 

Rebalancing kan ook een steun in de rug zijn bij de acceptatie of verwerking van moeilijke gebeurtenissen zoals verlies van werk, scheiding, verlies van een dierbare of bij het omgaan met (chronische) fysieke klachten.

Informatie

• Een sessie duurt anderhalf uur. We werken met meditatie, zelfonderzoek en aanraking op de huid.
• Kosten: €90- per sessie. 

Je kan een sessie boeken om 10.00, 12.00, 14.00 of 16.00.
• Locatie: Achterbroek 30, 2825NG Berkenwoude

Wil je meer informatie of Rebalancing iets voor jou zou kunnen zijn, of direct een afspraak maken,
neem dan gerust contact op:
info@mind-voel.nl of bel 06-11703200

Ik ben aangesloten bij de RBCZ en de SCAG en bij de beroepsvereniging LVNT. Daardoor is het mogelijk dat de sessie door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent. Voor de zorgverlening aan mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode, de kwalificatie-eisen en het tuchtrecht van de beroepsvereniging LVNT en RBCZ.


ERVARINGEN

Geen streven naar iets anders dan dat wat er al is. Ontspanning kan ontstaan als een logisch gevolg van een lichaam dat zich durft te laten vallen. Er is geen uitnodiging vanuit een verlangen naar ‘anders’, naar ‘beter’.


Enkel die zachte, accepterende aanwezigheid van Petra, terwijl ik afdaal naar mijn stille binnenwereld.


De illusie van een ‘ik’ die gerepareerd moet worden omdat delen gebroken zijn, valt weg. Opnieuw mogen ervaren dat alles altijd al heel was.


Die kunst verstaan maar enkelen. De kunst het eigen ego te kennen en te verstillen, zodat deze open ruimte waarin tijd en plaats wegvallen zich kan openbaren. En verhalen weg kunnen vallen.


Petra verstaat deze kunst. Keer op keer sta ik versteld van de wereld die ik onder haar handen kan betreden. De wereld die er altijd is, maar lijkt te zijn bedolven onder een laagje gruis van gedachten die mij strak maken en verstarren.


Dank je wel Petra, voor wie jij bent als mens, als vriendin, als therapeut.


MANON MORET     


>