De opleiding tot mindfulness trainer heb ik gevolgd in België bij David Dewulf. David heeft Mindfulness geïntroduceerd in België en Nederland. Tijdens de opleiding wordt ook les gegeven door de grondleggers van de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) uit Cambridge. Prachtig om die mensen te ontmoeten en van hen te leren.

 

Vanaf 2012 ben ik mindfulness trainer en heb ik meer dan 20 trainingen Mindfulness gegeven. Sinds 2016 heb ik de VMBN1 accreditatie. Door deze accreditatie is het mogelijk dat zorgverzekeraars het volgen van een Mindfulness training vergoeden. Sindsdien heb ik meer dan 20 trainingen gegeven. Zowel open inschrijvingen als incompany trainingen. Ik geef de 8-weekse training omdat dit een zeer goed doordachte training is en een goede periode om tot echte veranderingen te komen.

 

Ik richt me op mensen die een betere emotionele en mentale balans zoeken. Vaak betekent dat een zoektocht naar jezelf, het leren kennen van je grenzen en het weer leren zorgen voor jezelf.  Een aantal mensen die hebben gebalanceerd op de rand van een overspannenheid of burn-out help ik in een aantal sessies hier vandaan te komen.

 

Daarnaast geef ik op verzoek kortere trainingen, gericht op een speciaal vraagstuk of toegepast op de doelgroep.

Als mindfulness trainer ben ik zelf dagelijks een beoefenaar van mindfulness. Daarnaast volg ik jaarlijks een retraite bij bekende leraren zoals Christina Feldman, Jotika Hermsen, John Teasdale, John Peackock en Frits Koster. 

 

Ik geef de trainingen naast mijn reguliere werk bij de overheid waar ik werkzaam ben als adviseur.