Bewust in Balans

VERVOLGTRAINING MINDFULNESS

VERDIEPING

Mediteren gaat over liefdevolle aandacht geven aan dat wat er zich nu in jou voordoet. Meditatie is een techniek waarmee je geest tot rust kan komen. Je kan een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die heel anders is dan de staat waar we normaal in zijn. Dat betekent dat je door allerlei lagen van jezelf heengaat om uiteindelijk bij die essentie te kunnen uitkomen.

De Mindfulness training leert je om je geest waar te nemen. Ik zie dat als een algemene vaardigheid en gun deze ervaring aan iedereen. Over de Mindfulness training wordt ook wel gezegd dat het de geest temt. Het temmen van de geest is nodig, voordat je de geest kan trainen. Het trainen van de geest gaan we in deze training aandacht geven. Door specifieke meditaties. Deze meditaties zijn vaak eeuwenoud, maar wel aangepast aan deze tijd, en voor ons Westerse mensen. Soms zijn het ook nieuw ontwikkelde meditaties, die hun werking bewezen hebben wereldwijd.

PRAKTISCH

Als vervolg op de Mindfulness training leer je nieuwe meditaties, die je bewustzijn verdiepen. De training bestaat uit 6 sessies van 2 uur. 

Meditaties waar beweging, klank, visualisatie, adem en stilte gebruikt worden. Je onderzoekt met deze verschillende meditatievormen je innerlijke wereld, met lichaam en geest als ingang.

De meditaties die ik voor deze training heb geselecteerd, heb ik zelf jarenlang beoefend. Regelmatig, wanneer de omstandigheden er om vragen, mediteer ik vaak met één van deze meditaties. 

Vanuit mijn directe ervaring geef ik ook een uitleg over de werking en achtergrond van deze meditaties.


Voor wie

Deze vervolgtraining is voor iedereen die een Mindfulness training heeft gevolgd, of ervaring heeft meditatie en zich wil verdiepen en geïnteresseerd is in nieuwe meditaties voor persoonlijke ontwikkeling.

informatie

Deze training start op donderdagochtend 5 oktober. Eenmaal in de 2 weken zodat je voldoende tijd hebt om elke 2 weken een nieuwe meditatie te oefenen.

Tijdstip: van 9.30 tot 11.30

Data: 5, 19 oktober, 2, 16, 30 november, 14 december

Kosten: €240,-

Locatie: Achterbroek 30, 2825NG in Berkenwoude>