Meditatie

THUISKOMEN BIJ JEZELF

thuis komen bij je zelf

Mediteren is een vaardigheid. Het is iets waar je naar gaat verlangen wanneer je merkt hoe goed het voor je is.

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Het is op allerlei manieren te beoefenen, er is geen één manier die de enige juiste is. Het belangrijkste is dat je niet probeert je gedachten te controleren, maar ze los te laten.

Veel mensen denken dat je je gedachten volledig leeg moet maken wanneer je mediteert, maar dat is niet zo. Het gaat meer om het observeren en accepteren van gedachten. Je laat ze als het ware voorbij komen, je luistert ernaar, en laat ze vervolgens weer gaan. Je leert om niet te oordelen, conclusies te trekken of oplossingen te verzinnen, maar het moment te accepteren zoals het is.

meditatiecirkel

Na mijn eerste Mindfulness training in 2010 was ik op zoek naar een groep om regelmatig te mediteren. Er waren alleen groepen die een boeddhistische achtergrond hadden. Daarom besloot ik na mijn trainersopleiding in 2015 een meditatie cirkel te starten. We mediteren met elkaar. Ik begeleid de meditaties en maak gebruik van meditatievormen uit mindfulness- en compassietraining, actieve meditaties van Osho, adem- en bewegingsmeditatie.

In de zomer mediteren we, als het kan, in de tuin. Dat is een bijzondere ervaring om midden in de natuur aanwezig te zijn.

Een meditatie bijeenkomst duurt 1,5 uur, waarbij verschillende meditaties worden afgewisseld. We eindigen altijd met 20 minuten stiltemeditatie. Daarna is ruimte voor het delen van ervaringen bij een kopje thee.

Voor wie

De meditatiecirkel is voor iedereen die meditatie wil beoefenen. Het is handig wanneer je een meditatietraining hebt gevolgd, zoals een mindfulness training of Zen meditatietraining. Maar het is niet nodig. Het mooie aan meditatie is dat je elke keer weer de mogelijkheid hebt om met nieuwsgierigheid bij jezelf te zijn. 

informatie

De meditatiecirkel vindt 1 keer per maand plaats op de maandagochtend.

Tijdstip: van 9.30 tot 11.30

Kosten: €12,50 per keer

Locatie: Achterbroek 30, 2825NG in Berkenwoude

Graag van te voren aanmelden via info@petramettau.nl


Data 2024: 8 januari, 12 februari,️ 11 maart, 8  april, ️6 mei, 3 juni, 8 juli

>