Zelfcompassie training

Ontdek de kracht van zelfcompassie

De sleutel tot innerlijke rust, veerkracht en een liefdevoller leven

Wat is zelfcompassie?


Zelfcompassie is het vermogen om vriendelijk en begripvol naar jezelf te zijn, vooral in momenten van pijn, falen of onzekerheid. In plaats van zelfkritiek en strengheid, stelt zelfcompassie je in staat om met mededogen te reageren op je eigen ervaringen. Het omvat het erkennen van je eigen lijden, het begrijpen dat fouten menselijk zijn en het cultiveren van een liefdevolle houding ten opzichte van jezelf.


waarom zelfcompassie?


Zelfcompassie heeft talloze voordelen voor je mentale welzijn. Het vermindert stress, verhoogt veerkracht. De training helpt bij het ontwikkelen van een positievere emotionele houding en vermindert zelfkritiek. De training rust deelnemers uit met de tools om constructiever om te gaan met moeilijkheden en tegenslagen. Deze training biedt concrete tools en praktische oefeningen om zelfcompassie te integreren in je dagelijks leven, zodat je beter in staat bent om met uitdagingen om te gaan en meer vreugde en tevredenheid te ervaren.

De zelfcompassie training is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een positievere relatie met zichzelf, ongeacht achtergrond of ervaring. Of je nu worstelt met stress, zelfkritiek of gewoon je algemene welzijn wilt verbeteren, deze training biedt waardevolle inzichten en vaardigheden voor iedereen.

Zelfwaardering en veerkracht

Door de training worden deelnemers aangemoedigd om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen en veerkracht op te bouwen in het omgaan met uitdagingen en stress.

Zelfacceptatie

De training richt zich op het ontwikkelen van de capaciteit om met vriendelijkheid en begrip te reageren op momenten van lijden, mislukking of pijn. Zelfcompassie wordt gezien als een sleutelcomponent voor emotioneel welzijn.

Practische tools

Ontvang praktische oefeningen die je in je dagelijks leven kunt integreren, waardoor zelfcompassie een natuurlijk onderdeel van je routine wordt.

training


De Mindful Self-Compassion (MSC) training van Kristin Neff is een programma dat specifiek is ontworpen om de principes van mindfulness en zelfcompassie te integreren in het dagelijks leven. Kristin Neff, samen met medeontwikkelaar Christopher Germer, heeft deze training ontworpen om individuen te helpen een vriendelijkere en zorgzamere houding ten opzichte van zichzelf te ontwikkelen.

De MSC-training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en combineert elementen van mindfulness en zelfcompassie om aantoonbare voordelen te bieden voor de geestelijke gezondheid.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Je ontvangt het werkboek Mindfulness & Zelfcompassie aan het begin van de training. Daarin staat ook een code voor de bijbehorende meditaties.

Het is tijd om de criticus in je hoofd tot zwijgen te brengen en jezelf te behandelen met de vriendelijkheid die je verdient. Schrijf je vandaag nog in voor onze zelfcompassietraining en ontdek de transformerende kracht van liefdevolle zelfzorg. Je bent het waard.


algemene informatie

Locatie

Locatie: Het Vijfde Huis in Gouda

Data: Elke dinsdagochtend 27 februari t/m 16 april

Tijd: 9.30 tot 12.00

Kosten: €395,- inclusief werkboek, meditaties

Vergoeding

Check bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding voor een Mindfulness training.

ervaringen

Precies wat ik nodig had

Bij Petra heb ik de mindfulness training gevolgd en kom ik nu nog regelmatig voor Rebalancing. Beiden hebben me erg geholpen. De mindfulness training vond ik erg goed in elkaar zitten en Petra speelde heel knap in op wat op dat moment nodig was, wat maakte dat het goed aansloot en ik er veel van leerde. De oefeningen brachten me meer rust en acceptatie. Best lastig voor iemand met pijnklachten, maar heel welkom.

Martine

Beter grenzen aangeven

Petra is een zeer kundige en ervaren Mindfulness trainer. Ze voelt goed aan waar individueel behoefte aan is voor verdieping. Door de oefeningen van Petra heb ik geleerd hoe in het dagelijks leven beter mijn grenzen aan te geven en meer mindful te leven. Heel erg bedankt daarvoor!

Robert

Ik voel mij rustiger

De mindfulness training is voor mij heel belangrijk geweest. Ik heb goede handvatten gekregen om niet in mijn hoofd te zitten. Meer te voel en naar mijn adem te gaan. Accepteren wat ik voel. Hierdoor ben ik rustiger en kan ik beter stressmomenten reguleren. Ook het dagelijks inplannen van een meditatie geeft verlichting. Ik ben hier sterker door geworden. Dank je wel!

Linda

>