Mindfulness

ZORG GOED VOOR JEZELF

Mindfulness gaat over het vinden van nieuwe mogelijkheden zodat je meer opties hebt. En dat geeft vrijheid.

Leer jezelf kennen door aandacht te geven aan je gedachten, emoties, lichaamssensaties en je omgeving, zodat je beter mentale & fysieke grenzen aanvoelt. Je gaat spanning en piekergedrag herkennen.

Ontwikkel een open, nieuwsgierige en milde houding zodat je, in het dagelijks leven, beter met de ups & downs kan omgaan. Mindfulness in actie is bewust doen wat goed voor je.

WAt brengt mindfulness

Minder druk in je hoofd

Door meer in het hier en nu te zijn, te ervaren wat er gebeurt, hoeft je minder in je drukke hoofd te vluchten.

Beter je grenzen bewaken

Beter voelen hoe het met je is, leert je sneller op te merken dat een grens is bereikt. Je leert ook om daar op nieuwe manieren op te antwoorden.

Herstel na uitval

Ademhalingsoefeningen, yoga, rustige meditatie geven je weer een basis voor herstel. Handvatten hoe om te gaan met gedachten en emoties.

Persoonlijke ontwikkeling

Mindfulness is een levensveranderende ervaring. De meest gehoorde zin na de training is: waarom hebben we dit niet op school geleerd.

Beter met emoties omgaan

Je leert met emoties omgaan door je er naar toe te keren, ze onder ogen te komen. In plaats van er bij weg te gaan en in je hoofd te gaan zitten.

Goed voor jezelf zorgen

De kern is: wat heb ik nu nodig, hoe kan ik goed voor mezelf zorgen. Door bewust te zijn hoe het nu met je is, komt het antwoord uit jouw diepe wijze zelf.

agenda

Groepstraining

Start nieuwe training op woensdag 8 mei 2024 van 10.00 tot 12.30 in Berkenwoude.

8, 15, 22 mei. 12, 26 juni, 3 en 10 juli.

8 sessies van 2,5 uur en een individuele sessie van 1,5 uur. €395,- per persoon.

Kennismaking

Woensdag 24 april 2024 van 10 tot 12 in Berkenwoude.

Kom kennismaken wat Mindfulness voor jou kan betekenen.

Meld je vooraf aan, deelname is gratis.


Training voor 2 personen

Je kan de training ook met 2 personen volgen. Al dan niet met een bekende.


8 sessies van 2,5 uur en een individuele sessie van 1,5 uur. €595,- per persoon.


Start wanneer jij wilt.


over de training

Ik geef de officiële 8-weekse Mindfulness MBSR (mindfulness based stress reductie) training. In deze aandachtstraining maak je kennis met praktische, effectieve oefeningen om te onderzoeken en te ontdekken wat nu gebeurt.

Het is een wetenschappelijk, bewezen training om beter om te gaan met stress, angst, piekeren, negatieve gevoelens en (chronische) pijn.

De Mindfulness training is geen therapie of praatgroep. Het is een training met een stap-voor-stap programma waarbij het oefenen en de eigen ervaring centraal staan en er aandacht is om het toe te passen in het dagelijks leven.

Oefenen is het sleutelwoord want Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren. Wanneer je er iets instopt, krijg je er ook iets voor terug.

Ervaringen

>