Tribal Meditation

Dit is een actieve meditatie waarbij beweging afgewisseld wordt met meditatie. Waarbij de elementen lucht, aarde, vuur en ruimte je uitnodigen om een diepe verbinding met je lichaam te maken.

Door de intense manier van beweging en muziek is deze meditatie heerlijk om energie te laten stromen en een hele intense verbinding tussen lichaam en geest te voelen.

Deze meditatie is gemaakt door de Osho Drummers Rupesh en Harida. De muziek kan je luisteren via Spotify.

De meditatie bestaat uit vier onderdelen:

  1. Ritme van water: 20 minuten bewegen. Dansen alsof je een stromende rivier bent. Daarbij mag je al de spanningen in je lichaam loslaten die je verhinderen om jezelf te zijn. Terwijl je danst, onspan je je nek, schouders, armen en al de spieren van je lichaam. Je ruggengraat mag helemaal van elastiek worden. Je kan je ogen sluiten of open houden.
  2. Empowerment van de Hara: 10 minuten mediteren. Ga zitten op een meditatiekussen of bankje, met je rug recht. Laat de ademhaling in een natuurlijk ritme komen. Sta toe dat de energie in je lichaam kan stromen. Je aanwezigheid breng je naar je Hara (5 centimeter onder je navel). Voel de verbondenheid met moeder aarde.
  3. Ritme van vuur: 20 minuten bewegen. Sta toe dat de beweging zich volledig mag uiten en je als het ware verdwijnt in de dans. Wordt een vlam en voel het ritme van de drums in alle cellen van je lichaam.
  4. Een met het universum : 10 minuten mediteren. Ga op je rug liggen met je ogen dicht. Laat jezelf oplossen in het onbekende. Laat je één worden met het universum.

Lees ook andere blogs

Deze meditatie oefening helpt je om te ervaren wat het doet wanneer je Nee zegt tegen een situatie.

Meer
Nee – Ja meditatie

Bewust in Balans · Mindfulness MeermeditatieDeze meditatie met het beeld van een meer, focust op de houding van

Meer
Mindfulness Meermeditatie

Bergen geven rust en vertrouwen. Bergen geven je een prachtig uitzicht. Deze kwaliteiten - rust, vertrouwen, uitzicht en

Meer
Bergmeditatie

Mediteer Online · ZelfcompassiepauzeDe compassievolle pauze is de kernmeditatie van de training Mindful Selfcompassion van Kristin Neff en

Meer
Compassie voor jezelf
>