Bodyscan

De bodyscan is een mindfulness oefening die je uit je hoofd, naar je lichaam brengt. De focus is het voelen van sensaties in je lichaam. Je zult merken dat je gevoeliger wordt en dingen in je lichaam opmerkt waar je je eerder niet bewust van was.

In de oefening kom je zowel aangename als minder aangename fysieke sensaties tegen en soms zul je een lichaamsdeel gemakkelijk of duidelijk kunnen voelen en op andere momenten niet. Het primaire doel van de oefening is om met aandacht aanwezig te zijn in het huidige moment en daar mee te zijn.

Het doel van de oefening is niet om het lichaam te ontspannen of een bepaalde prettige ervaring te verkrijgen, maar juist om rust te leren vinden in je huidige ervaring zoals deze is. Dit neemt niet weg dat de bodyscan een krachtige ontspannende werking heeft.

Related Posts

Bergen geven rust en vertrouwen. Bergen geven je een prachtig uitzicht. Deze kwaliteiten - rust, vertrouwen, uitzicht en

Meer
Bergmeditatie

Deze meditatie is een oefening die je altijd kan doen wanneer je wat minder goed in je vel

Meer
Vriendelijkheid voor jezelf

Mediteer Online · ZelfcompassiepauzeDe compassievolle pauze is de kernmeditatie van de training Mindful Selfcompassion van Kristin Neff en

Meer
Compassie voor jezelf

Deze bodyscan is een variant op de bekende bodyscan. Tijdens Mindfulness trainingen merk is dat deelnemers het fijn

Meer
Bodyscan – verdiepen van voelen

Schrijf hieronder jouw ideeën over dit onderwerp

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>