Bodyscan – verdiepen van voelen

Deze bodyscan is een variant op de bekende bodyscan. Tijdens Mindfulness trainingen merk is dat deelnemers het fijn vinden om inzicht te krijgen dat er meerdere manieren zijn om bezig te zijn met voelen.

  • Je kan het lichaam van buitenaf voelen, het contact van de huid met de buitenwereld.
  • Je kan het fysieke lichaam van binnenuit voelen zoals spierpijn, botten, stijfheid in je nek, hoofdpijn, tintelende voeten.
  • Je voelt emoties in je lichaam: een knoop in je maag, vlinders in je buik, een brok in je keel. Je kan dit beschrijven met fysiek kenmerken maar ook met beeldende woorden.

Iedereen ervaart voelen anders en de een is meer beeldend, de ander brengt gevoelens in woorden over of het zijn sensaties die gevoeld worden, maar waar geen woorden voor zijn. Je kan in deze meditatie ook bewuster worden hoe jij ervaart, wat jouw taal hiervoor is, zonder over te gaan naar denken.

Lees ook andere blogs

Deze meditatie oefening helpt je om te ervaren wat het doet wanneer je Nee zegt tegen een situatie.

Meer
Nee – Ja meditatie

Bewust in Balans · Mindfulness MeermeditatieDeze meditatie met het beeld van een meer, focust op de houding van

Meer
Mindfulness Meermeditatie

Bergen geven rust en vertrouwen. Bergen geven je een prachtig uitzicht. Deze kwaliteiten - rust, vertrouwen, uitzicht en

Meer
Bergmeditatie

Mediteer Online · ZelfcompassiepauzeDe compassievolle pauze is de kernmeditatie van de training Mindful Selfcompassion van Kristin Neff en

Meer
Compassie voor jezelf
>