Ademen met licht

Deze ‘gouden licht’ meditatie van Osho, is na mijn zomervakantie een van mijn favoriete meditaties om in de ochtend op te starten. 20 minuten prachtige muziek van Sanjiva om energie op te doen samen met een rustgevende basis.

Ga voor deze meditatie liggen, op je rug. Ondersteun eventueel je hoofd met een kussen en neem een dekentje om comfortabel te liggen.

Adem in en visualiseer een groot gouden licht dat je lichaam binnenstroomt via de kruin van je hoofd. Alsof de zon dicht bij je hoofd is en de gouden stralen je hoofd binnen komen. Het gouden licht stroomt door je lichaam, alsof je van binnen hol bent, en gaat er bij je voetzolen weer uit.

Als je uitademt, visualiseer de duisternis die door je voetzolen naar binnen komt. Een grote donkere rivier gaat binnen, stroomt naar boven, en gaat door het hoofd weer naar buiten

Wanneer je een paar minuten bezig bent, merk je misschien op dat je steeds langzamer en dieper kan ademhalen.

Blijf visualiseren: inademend, laat gouden licht komen via je kruin. Het reinigt je hele lichaam en stimuleer creativiteit. Het licht verlaat je lichaam bij je voeten.

Vervolgens komt de uitademing: laat de duisternis, de donkerste die je kan bedenken, als een donkere nacht, vanuit je tenen naar boven stromen, en via de kruin je hoofd verlaten. Het zal je kalmeren, het zal je rust geven.

Doe het twintig minuten, bij voorkeur ’s ochtends vroeg. Of wanneer je weer gaat slapen.

Lees ook andere blogs

Deze meditatie oefening helpt je om te ervaren wat het doet wanneer je Nee zegt tegen een situatie.

Meer
Nee – Ja meditatie

Bewust in Balans · Mindfulness MeermeditatieDeze meditatie met het beeld van een meer, focust op de houding van

Meer
Mindfulness Meermeditatie

Bergen geven rust en vertrouwen. Bergen geven je een prachtig uitzicht. Deze kwaliteiten - rust, vertrouwen, uitzicht en

Meer
Bergmeditatie

Mediteer Online · ZelfcompassiepauzeDe compassievolle pauze is de kernmeditatie van de training Mindful Selfcompassion van Kristin Neff en

Meer
Compassie voor jezelf
>