Online Mindfulness Opfris Training

In onze hectische wereld is het essentieel om af en toe een moment van rust en bezinning te nemen. Voor iedereen die eerder een mindfulness training heeft gevolgd en behoefte heeft om dit te intensiveren of hernieuwd mee aan de slag te gaan, is deze online Mindfulness Opfris Training. Een uitstekende gelegenheid om je opnieuw te verbinden met innerlijke rust en welzijn.

De Kracht van Mindfulness

Mindfulness, afkomstig uit eeuwenoude meditatieve tradities, heeft de laatste decennia aan populariteit gewonnen als een effectieve methode om stress te verminderen, de concentratie te verbeteren en een gevoel van innerlijke rust te cultiveren. De basisprincipes van mindfulness draaien om het bewust zijn van het huidige moment zonder oordeel, en vanuit jouw authentieke zelf een antwoord te geven op stressvolle situaties.

Waarom een Opfris Training?

Na verloop van tijd kunnen de dagelijkse uitdagingen en verplichtingen ons vermogen om in het moment te zijn, verminderen. Een opfris training biedt een gestructureerde en gerichte aanpak om de mindfulness-praktijk te vernieuwen. Het is een kans om opnieuw in te tunen op de fundamenten, nieuwe inzichten te verkrijgen en de voordelen van mindfulness te versterken.

Online Gemak: 8 Bijeenkomsten van 1,5 uur

In de drukte van het dagelijks leven kan het soms moeilijk zijn om een uitgebreide trainingsperiode bij te wonen. Deze online Mindfulness Training is ontworpen met jouw drukke schema in gedachten, bestaande uit 8 bijeenkomsten in de avond van elk 1,5 uur. Dit biedt een haalbare en doeltreffende manier om mindfulness op te frissen zonder dat het een grote impact heeft op je dagelijkse verplichtingen.

Programma Overzicht

  1. Herintroductie van Fundamentele Principes: We beginnen met een herhalingvan de basisprincipes van mindfulness-meditatie, zoals ademhaling, bodyscan, zintuiglijke waarneming en het observeren van gedachten, emoties en fysieke sensaties.
  2. Toepassing in het Dagelijks Leven: We onderzoeken hoe mindfulness kan worden geïntegreerd in verschillende aspecten van het dagelijks leven, waaronder werk, relaties en stressvolle situaties.
  3. Diepere Verkenning van Mindfulness Technieken: We duiken dieper in specifieke mindfulness-technieken en meditaties om de beoefening te verdiepen en aan te passen aan individuele behoeften.
  4. Omgaan met Afleiding en Onrust: We bespreken effectieve strategieën om te gaan met afleiding en innerlijke onrust, en hoe mindfulness kan helpen bij het creëren van mentale helderheid.
  5. Zelfcompassie en Acceptatie: Het cultiveren van zelfcompassie en acceptatie is een cruciaal onderdeel van mindfulness. We verkennen manieren om vriendelijkheid en begrip naar onszelf en anderen te brengen.
  6. Bewuste Communicatie: We onderzoeken hoe mindfulness kan worden toegepast op communicatie, waardoor de kwaliteit van onze interacties met anderen verbetert.
  7. Het Creëren van een Duurzame Praktijk: We bespreken strategieën om mindfulness op de lange termijn te integreren in je dagelijks leven en een duurzame beoefening te behouden.
  8. Reflectie en Vooruitblik: De training sluit af met een reflectieve sessie waarin deelnemers hun reis door de training kunnen evalueren en vooruit kunnen kijken naar de integratie van mindfulness in de toekomst.

Neem de Tijd voor Jezelf

De online Mindfulness Opfris Training is meer dan alleen een reeks sessies; het is een investering in je eigen welzijn. Door deel te nemen aan deze training, geef je jezelf de ruimte om te ademen, te reflecteren en opnieuw contact te maken met de kalme en veerkrachtige kern die in ieder van ons aanwezig is.

Schrijf je vandaag nog in en start je verkwikkende reis naar innerlijke rust en welzijn!

Start op maandagavond 29 januari van 19.00 tot 20.30

Kosten: €150,-

Lees ook andere blogs

De laatste twee maanden kwam het onderwerp Gezonde Grenzen op mijn pad, zowel persoonlijk als tijdens Rebalancing sessies.

Meer
Gezonde Grenzen

In de wereld van meditatie stuit je al snel op vijf obstakels die de ontwikkeling van concentratie belemmeren.

Meer
Overwin de Vijf Hindernissen tijdens Meditatie

Onderdeel van Rebalancing is het zelfonderzoek. Zelfonderzoek is het proces waarbij je als persoon dieper in jezelf duikt

Meer
Waarom wetenschap en zelfonderzoek niet zoveel van elkaar verschillen

“Bewustzijn is als de zon; wanneer het schijnt op dingen, worden ze levendig.” – Anthony de Mello –

Meer
Het belang van bewustzijn
>