Mindfulness training

Mindfulness is bewustwording van je eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Mindfulness is het trainen van je geest, onder meer door meditatie, beweging en aandachtsoefeningen.

De mindfulnesstraining leert je om meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. De Amerikaanse emeritus hoogleraar Jon Kabat-Zinn heeft de basis gelegd voor het gebruik van mindfulness door artsen en psychotherapeuten: Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), in het Nederlands ook vaak aandachtstraining genoemd.

De MBSR mindfulness training bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur, en wordt gebruikt ter bestrijding van piekeren, pijn of burn-out. In de training leer je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker, de geest wordt rustiger en je kunt beter je grenzen bewaken.

Elke les starten we met de meditatie die je die week elke dag thuis gaat doen. Daarna bespreken we de ervaringen en vragen naar aanleiding van de meditatie oefeningen van de afgelopen week. Na een korte pauze geef ik een korte inleiding over het thema van de week, gevolgd door een oefening of meditatie waarin je dit thema kan ervaren. We ronden de les af met het doorspreken van de oefeningen voor de komende week en sluiten af met een korte meditatie.

Petra Mettau is VMBN1 trainer en dat betekent dat meerdere zorgverzekeraars de kosten voor de training vergoeden. Vraag bij uw verzekeraar of uw aanvullende verzekering de kosten (deels) dekt.

Locatie: Berkenwoude of Gouda
Kosten: €395,- inclusief werkboek en audio meditaties

Lees ook andere blogs

Mindfulness is een nieuwe therapievorm die mensen met autisme kan helpen om meer rust (in hun hoofd) te

Meer
Mindfulness voor volwassenen met autisme

Na mijn eerste Mindfulness training, vond ik het lastig om regelmatig te blijven mediteren. Daarom zocht ik naar

Meer
Mindfulness meditatie groep

Wil je graag samen met je partner of een vriend(in) een Mindfulness training volgen.Je wilt op dit moment

Meer
Mindfulness training voor 2 personen

De mindfulness­training is vooral bekend als groepstraining. In een groep is er sprake van een aantal effecten die

Meer
Individuele Mindfulness training
>