Zomertraining Mindfulness 2024

Zorg voor jezelf. Om te onthaasten, te genieten, jezelf aandacht te geven. Tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

zomertraining

Stel je voor: op een heerlijke ochtend komt je bij de Achterbroek in Berkenwoude. Na een ontvangst met koffie en thee starten we in de tuin met een meditatie. We blijven buiten, zolang het weer het toelaat. We delen onze ervaringen van de meditatie. Na een paar yoga oefeningen gaan we ons verdiepen in het thema van de ochtend. Elke week verdiepen we ons meer in meditatie en mindfulness. Om te ervaren wat Mindfulness zo mooi maakt: Aanwezig zijn bij wat er is, in alle rust, met aandacht en helderheid. Genieten van de mooie dingen in het leven. Zonder dat we onszelf weghouden bij wat in onszelf stress veroorzaakt. Door eerst met rust, aandacht en liefde onszelf een basis te geven, kunnen we naar binnen kijken en ook de moeilijke kanten van ons leven bewust in onze aandacht nemen.

Zorgen voor jezelf

De 8-weekse Mindfulness training wordt verdeeld over 8 ochtenden. Elke week ontdekken we een nieuw thema.

Ontspannen ervaren

Tijdens deze dagen maak je kennis met praktische, effectieve oefeningen om te onderzoeken en te ontdekken wat nu gebeurt.

Mediteren in de natuur

In de natuur mediteren helpt je om in het hier en nu te zijn. Je zintuigen zijn een belangrijk middel om in het hier en nu te zijn. Op deze prachtige locatie kan je dat allemaal beleven.

mindfulness

Meer rust - minder stress - meer focus

Deze officiële Mindfulness training wordt in 8 ochtenden van 2,5 uur aangeboden. Met telkens een week er tussen. In die week doe je de meditaties en oefeningen thuis. Je krijgt een werkboek mee naar huis waarin je kan nalezen wat we gedaan hebben. Tijdens deze weken krijg je meditatiebestanden toegestuurd waarmee je thuis mediteert. Je krijgt ook allerlei handige tips hoe je Mindfulness in je dagelijkse leven kan toepassen.

Hoe regelmatiger je tussen de dagen door oefent, hoe meer impact de training heeft voor je dagelijks leven.


Je krijgt diverse meditaties en oefeningen mee. Daardoor zit er voor iedereen wel een aantal meditaties tussen die heel behulpzaam zijn. De training is ook zo opgebouwd dat je meditatie ervaring krijgt en steeds meer inzicht hoe jouw geest werkt.


Leer jezelf kennen door aandacht te geven aan je gedachten, emoties, lichaamssensaties en je omgeving, zodat je beter mentale & fysieke grenzen aanvoelt. Je gaat spanning en piekergedrag herkennen.

Ontwikkel een open, nieuwsgierige en milde houding zodat je, in het dagelijks leven, beter met de ups & downs kan omgaan. Mindfulness in actie is bewust doen wat goed voor je.

algemene informatie

Locatie

Locatie: Achterbroek 30 in Berkenwoude

Data: 8, 15, 22, 29 mei, 12, 26 juni, 3 en 10 juli. Gratis individuele sessie.

Tijd: 9.30 tot 12.00

Kosten: €395,- inclusief werkboek, meditaties mp3

Vergoeding

Check bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding.

ervaringen

Precies wat ik nodig had

Bij Petra heb ik de mindfulness training gevolgd en kom ik nu nog regelmatig voor Rebalancing. Beiden hebben me erg geholpen. De mindfulness training vond ik erg goed in elkaar zitten en Petra speelde heel knap in op wat op dat moment nodig was, wat maakte dat het goed aansloot en ik er veel van leerde. De oefeningen brachten me meer rust en acceptatie. Best lastig voor iemand met pijnklachten, maar heel welkom.

Martine

Beter grenzen aangeven

Petra is een zeer kundige en ervaren Mindfulness trainer. Ze voelt goed aan waar individueel behoefte aan is voor verdieping. Door de oefeningen van Petra heb ik geleerd hoe in het dagelijks leven beter mijn grenzen aan te geven en meer mindful te leven. Heel erg bedankt daarvoor!

Robert

Ik voel mij rustiger

De mindfulness training is voor mij heel belangrijk geweest. Ik heb goede handvatten gekregen om niet in mijn hoofd te zitten. Meer te voel en naar mijn adem te gaan. Accepteren wat ik voel. Hierdoor ben ik rustiger en kan ik beter stressmomenten reguleren. Ook het dagelijks inplannen van een meditatie geeft verlichting. Ik ben hier sterker door geworden. Dank je wel!

Linda

>